Cursus Sloopregelgeving


Over de cursus Sloopregelgeving

Wie werkzaam is in de sloop heeft dagelijks te maken met wet- en regelgeving en de toepassing daarvan in de praktijk. Tijdens deze tweedaagse cursus lichten we de sloopregelgeving toe op een heel praktische en toegankelijke wijze. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen en het bespreken van praktijkvoorbeelden.

In de cursus komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:
  • Praktische inleiding over hoe de overheidsregelgeving is opgebouwd en het praktische onderscheid tussen privaat- en publiekrecht
  • De sloopregels (sloopmelding, procedures en voorschriften) in het Bouwbesluit 2012
  • De asbestregelgeving en de toepassing daarvan in de slooppraktijk.
  • Regelgeving rondom de afvoer van vrijkomende sloopmaterialen en hoe daarmee praktisch om te gaan.
  • De voorwaarden en voorschriften voor het mobiel puinbreken op de slooplocatie (Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval)
  • De Arboregelgeving veilig & gezond werken toegespitst op de slooppraktijk.
  • Toezicht & handhaving: welke toezichthouders zijn er, wat zijn taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden en praktische tips voor de omgang met toezichthouders. 

Voor wie is deze cursus interessant?

De tweedaagse cursus Sloopregelgeving is interessant voor personen die bijvoorbeeld als calculator, werkvoorbereider, projectleider, uitvoerder of voorman werkzaam zijn in de sloopsector, maar ook voor toezichthouders of directievoerders. Deelnemers ontvangen een cursusboek met diverse bijlagen en een hand-out van de sheets. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.
 

Toelatingsvoorwaarden

Er zijn aan deze cursus geen opleidingsvoorwaarden verbonden. Wel is het gewenst dat de deelnemers enkele jaren ervaring hebben in de sloopbranche. De deelnemer dient verder de Nederlandse taal te beheersen.
Docenten

Deze cursus wordt gegeven door docenten met ruime advieservaring op het gebied van sloopregelgeving en de toepassing daarvan in de praktijk.


Kosten

De kosten voor deze tweedaagse cursus bedragen €675,00 (tarieven per 1 januari). Dat is inclusief lesmateriaal en lunch en exclusief BTW. 
Leden van VERAS betalen €605,00. Bent u lid van VERAS? Vink dit aan op het aanmeldformulier. 


Aanmelden

U kunt u aanmelden via het aanmeldformulier


Cursuslocatie

Secretariaat SVS
Rijksstraatweg 69 Meteren

Cursusdata 2023

Deze tweedaagse cursus wordt gegeven in het voorjaar en in het najaar

Voorjaarseditie 2023

Donderdag 16 maart 2023 | 9.00 uur - 15.30 uur
Woensdag 30 maart 2023 | 9.00 uur - 15.30 uur